top of page

Gyakori kérdések kültéri kijelzőkről

A beltéri kijelzőkkel szemben a kültéri megoldásoknak olyan tulajdonságokkal kell rendelkezniük, amelyek garantálják a tartósságot és az időjárásállóságot. A kültéri kijelzők nem csak ellenállnak az időjárás viszontagságainak, de olyan extra tulajdonságokkal is rendelkeznek, mint az erős fényerejű kijelző, és a rongálásállóság.

Egyre több megkeresést kapunk, hogy kültérre, épületek elé, parkokba helyezzünk el kijelzőket. Sokan felvetik a kérdést, hogy milyen lehetőségeik vannak, és hogyan érhetik el a legjobb eredményeket. Cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és aggodalmakat, hogy segítsünk eligazodni a kültéri kijelzők világában.


A kültéri kijelzők bírják a hideget?

A kültéri kijelzők garanciálisan működnek -30°C-ig. Magyarországon 2022-ben a leghidegebb mért hőmérséklet -18°C fok volt, így a kijelzőkben egészen biztos, hogy a fagy nem okoz kárt.


A kültéri képernyőkben nem okoz kárt a túlzott meleg vagy az erős napfény?

Ezek a kijelzők garanciálisan +50°C hőmérsékletig működnek. Sokan aggódnak, hogy a sötét színű fém felmelegedhet nyáron a tűző napon. Azonban ezekben beépített hűtőrendszer van, így ez nem fordulhat elő.


Ezt értem, hogy működik, de hogyan fog látszódni a kijelző képernyője, ha erősen süt a nap?

A kültéri digitális táblák fényereje 3000-4000 nit körül vannak. Összehasonlításképpen, egy normál beltéri kijelző 350-500 nit fényerejű. Az erős fényerőnek köszönhetően pedig a napsütéses déli órákban is látni fogják a tartalmat.


Nem lesz zavaró ez az erős fényerő, amikor nincsen napsütés?

A kijelző fényereje automatikusan állítódik, alkalmazkodva a környezetéhez. Így nem kell félnünk tőle, hogy éjszaka akár zavaró lesz a környéken lakóknak, vagy kellemetlenséget okoz a szemnek.


Attól nem kell félni, hogy megrongálják ezeket a kijelzőket, akár csak véletlenül is?

A kijelzők rongálásállóak. Továbbá el szoktunk helyezni térfigyelő kamerát is, akár a kijelző fölött, akár a kijelző környékén, ha esetleg valaki mégis olyan éles szerszámmal esne neki, ami valamelyest kárt okozhat. De egy egyszerű kézi ütés, egy nekirúgott labda, vagy egy szélvihar során nekicsapódó tárgy biztosan nem fog kárt tenni a készülékben.


Láttam a munkáikat, tetszett a kijelző, de én egészen más tartóállványt szeretnék, mert ez nem illik hozzánk. Megoldható?

Természetesen! Kollégáink egyedi tervezést, kivitelezést is vállalnak. Mind a szín, mind a forma az igények szerint alakítható a kijelző körül.



Ha bármi egyéb kérdése felmerült, kollégáink segítenek kiválasztani az igényeinek megfelelő eszközt. Segítünk az összeszerelésben, telepítésben, és a tartalom menedzselésében is! Keressen minket a +36 20 803 8701 telefonszámon, vagy az info@wesion.hu email címen.



0 hozzászólás
bottom of page