top of page

Interaktív turizmus: Hogyan segítenek a digitális táblák?

A turizmusra épülő iparágak milliárdokat mozgatnak meg minden évben világszerte. Az utazók pedig egyre magasabb elvárásokat támasztanak a szolgáltatásokkal szemben.

A digitalizáció a turizmust sem kerüli el, sőt; az internet és az okostelefonok elterjedésével olyan épületek, városok, látványosságok lettek célpontok, amik előtte kevesek számára voltak ismertek. Nem csoda, hogy a digitális táblák egyre inkább elterjedtek ezeken a helyeken, hiszen nem csupán információt szolgáltatnak, hanem fokozzák az élményt, és emlékezetesek.


Az innovatív technológia, avagy a digitális táblák bevezetése miért vált elengedhetetlenné, és hogyan használhatóak? Adunk néhány ötletet!


Hatékony és emlékezetes

Ez mind közül a legfontosabb, hiszen mi más lenne a turizmus célja, ha nem az, hogy az utazók elégedetten távozzanak, és tovább vigyék a jó hírét az adott helynek. A képek és a videók erősebb hatást gyakorolnak a látogatókra, mint a hagyományos, papír alapú táblák, hiszen a kijelzőkön látványosan lehet bemutatni az információkat.


Időjárás jelentés

A digitális táblák lehetővé teszik az időjárás-jelentések megjelenítését is, ami segít az utazóknak, hogy megtudják, milyen időjárásra számíthatnak az adott helyen. Ezt akár úgy is meg lehet oldani, hogy például a hirdetések vagy a jegyinformáció mellett egy sávban jelezze ki az időjárást, ezzel odavonzva az embereket.


Visszamérések

A digitális kijelzők segítségével az utazási célpontok képesek figyelemmel kísérni a látogatók reakcióit a különböző tartalmakra. Ez lehetővé teszi számukra, hogy mérjék a látogatók érdeklődési szintjét és megtudják, melyik információ a legfontosabb számukra. Az így szerzett adatokat felhasználva az utazási célpontok jobban alkalmazkodhatnak az igényekhez és az elvárásokhoz, így javítva a látogatói élményt.


Interaktivitás

A digitális kijelzők lehetővé teszik a látogatók számára, hogy interaktív élményeket éljenek át. Az ilyen tartalmak, amelyek lehetnek például játékok, virtuális túrák vagy akár oktatási programok, sokkal jobban bevonják az embereket, és hosszabb ideig megmaradnak az emlékezetükben. Ezek mind a gyerekek, mind a felnőttek számára érdekesek lesznek. A játékok, amelyek segítségével felfedezhetik az adott helyszín történelmét vagy kultúráját, nemcsak szórakoztatóak, hanem tanulságosak is. Ezáltal a digitális kijelzők lekötik a látogatók figyelmét, továbbá segítenek nekik megérteni a világot és a körülöttük lévő dolgokat.


Munkaerőt spórol

Ahogy az emberek egyre több technológiával vannak körülvéve, fontos megértenünk, hogy bizonyos dolgokat nem lehet teljesen digitalizálni. Például egy jó idegenvezető sokkal személyesebb élményt nyújt. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor a digitalizáció időt és munkaerőt tud spórolni, például egy jegykiadó automata. Emellett az idegenvezetést is még teljesebbé tehetik, például ha az idegenvezetőnek azokon lehetősége van megmutatni videókat, vagy mesélni a kijelzőn látható képekről.


Többnyelvűség

Lehetőség van rá, hogy az ügyfelek kiválasszák az információ nyelvét. Ez történhet az érintőkijelző képernyőjén vagy beépített gombok segítségével. Így mindenkinek könnyebbé válik az információ megértése, hiszen a saját nyelvén vagy az általa legjobban ismert, választott nyelven olvashatja el a tájékoztatásokat, érdekességeket.


Költséghatékony

A tartalom változtatása egyszerűvé válik; nincs szükség nyomdába menni, fizikailag megjelenni a helyszínen. Egyszerűen csak a tartalommenedzsment szoftver segítségével, távolról módosítható - ezáltal nem csak költséghatékonyabb lesz, de a papír pazarlása is elkerülhető.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page